Praksiseksempel på dokumentation

Jeg har i min praksis brugt det narrative perspektiv på dokumentation, når jeg har skrevet dagbøger om unge. Jeg vil give et eksempel på, hvordan forskellen mellem et excel-beskrivelse og en beskrivelse i det narrative perspektiv, kunne se ud.

”Excel-sprog”

Ragner har ADHD løber rundt på gangene og er frustreret, når han får at vide, at han skal noget.

 

Det samme skrevet i et narrativt perspektiv

Ragner, du har i den senere tid været grebet af et løbe-rundt-monster, den har fået dig til, at løbe på gangene og hoppe op ad væggene. Dette løbe-rundt-monster har især haft greb i dig om morgenen lige inden skoletid, når jeg eller nogle af mine kollegaer har fortalt, at det er tid til, at du skal i skole.

 

Her har jeg plukket en enkelt episode ud. I den narrative form bruger jeg løbe-rundt-monster som eksternalisering. Ved at skrive ”du har i den senere tid været grebet af” skriver jeg i førnutid. Jeg indrammer, hvornår det er sket. Jeg åbner derved op for, at der kunne fortælles andre ting på andre tidspunkter og om andre episoder. Ligeledes bruger jeg du og jeg. Og jeg sørger for at skrive episoden ud, så det bliver en tykkere beskrivelse. Jeg forholder mig ligeledes ikke til kategorien ADHD, men bruger en mere fortællende form – forsøger at lave et pantomime af episoden. Herved undgår jeg, at ADHD bliver et monopoliserende ord, der opfattes som dækkende for helheden (Christie,2013).

Udgivet i Blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *